Old English Bulldogs

Tempelbulls

Gimli

About Us

Balin

Rossi waar Sigrid verliefd op werd…….

Wij zijn Arvid en Sigrid Tempelman.

Een tijd geleden hebben we besloten een hondje te nemen. Ik ben eigenlijk nooit zo’n hondenliefhebber geweest, maar Sigrid wel. Zij wilde, nu ze is gestopt met werken voor defensie, graag een hond. Het moest een hond ‘met uitstraling’ zijn, dat wil zeggen: breed van voren, smaller van achteren en een platte neus.

Zo kwamen we er ‘snel’ achter dat het geen herder zou worden, maar een hond van een ander ras. We dachten eerst aan de namen ‘Canacorsa’ en ‘Bullmanstiff’.

We werden geholpen door Sita (united bulls). Sigrid heeft met haar samengewerkt binnen defensie. Zij heeft Sigrid een keer meegenomen naar haar huis en haar daar een hond laten zien, waar ze in één klap verliefd op werd. ROSSI was de naam, een Old English Bulldog (OEB).

De keuze was dus gevallen op een OEB. Met het zoeken naar een pup heeft Sita ons geweldig geholpen. Uit het nest met haar rainbowbulls mochten wij een pup kiezen. Zij wilde ons ook wel ‘de helpende hand bieden’ bij de eisen voor het ‘showen’ van de OEB, want dat waren we - vanaf het begin al - van plan. Daarom hebben we Gimli uitgezocht. Onze eerste pup.

We vonden het niet leuk wanneer hij soms alleen moest zijn, als wij werkten. Dus moest er een tweede hond bij komen. Dat ging weer via Sita, omdat ze ons met ‘het hondenvirus’ had besmet! Ze had ons al eens gezegd: “Neem eerst één hond en pas na een maand of negen een tweede, want dat was ‘opvoedtechnisch’ gezien gemakkelijker en beter. En zo hebben we sinds kort een tweede OEB in huis, Balin genaamd.